Welkom!

For English scroll down

Via deze blog kan u de bouw van het nieuw bezoekerscentrum en de restauratie van de Sint-Baafskathedraal in het kader van het Van Eyck-jaar 2020 op de voet volgen. Op geregelde tijdstippen willen we u informeren over de werken en nieuwe ontwikkelingen op en rond de werf. De Gentse Sint-Baafskathedraal is met 1 miljoen bezoekers per jaar zowat de belangrijkste bezienswaardigheid voor toeristen uit binnen- en buitenland. 2020 belooft een topjaar te worden voor Gent en de kathedraal in het bijzonder. Gent brengt dan een jaar lang hulde aan Van Eyck, de Vlaamse Meester, vooral bekend van het Lam Gods. Het wereldberoemde kunstwerk komt dan terug naar de kathedraal en wordt tentoongesteld in een hiervoor speciaal ontworpen nieuw bezoekerscentrum. Naast het nieuw bezoekerscentrum worden ook de 5 kranskapellen volledig gerestaureerd. De betere ontsluiting van de kathedraal en het Lam Gods, het zogenaamde hefboomproject, is een van de meeste prestigieuze projecten van de afgelopen jaren van Bressers Architecten.

Maquette van het nieuw bezoekerscentrum van de kathedraal ©bressers architecten

Welcome!

This blog is dedicated to the realisation of the new visitor centre and restoration of Saint-Bavo’s Cathedral with particular focus on the year of Van Eyck 2020. Via regular blogs information will be provided about the works and new developments in and around the site. Saint-Bavo’s Chathedral in Ghent, with over 1 million visitors per year, is one of the most important places of interests for tourists from home and abroad. 2020 promises to be a top year for Ghent and for the Cathedral in particular. In 2020 Ghent will pay tribute to Van Eyck (throughout the whole year), the Flemish master painter, mainly known for his Altar Piece ‘The Lamb of God’. The world famous artwork will return to its home, the Cathedral, and will be displayed in a custom-made specially designed visitors centre. 
In addition to the new visitor centre, the 5 radiating chapels will also be completely restored. The better access to the Cathedral and the Mystic Lamb, or the leverage project as it is called, is one of the most prestigious projects in recent years by Bressers Architects.

Model of the new visitors centre in the Cathedral ©bressers architecten

Translation Clare Kennedy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s